Jag har inte bloggat på länge, det har tyvärr inte funnits tid över för det, så mycket har hänt mig under året. Kanske att jag ska kunna få mer tid under nästa år…. (?)….

Min verksamhet har rullat på i stort sett som vanligt vilket har varit skönt att ha som en fast punkt i mitt liv då 2018 för mig har varit ett omtumlande och oerhört händelserikt år på många sätt och vis. Det har varit övervägande positivt men det har även funnits mindre bra perioder och saker som hänt men även dessa har så småningom lett fram till bra saker och händelser i mitt liv.

Året började tungt med sorgebearbetning efter min mammas bortgång i slutet av 2017. Rensning och försäljning av hennes hem. Dessutom åkte jag på kraftiga förkylningar/influensa i fyra omgångar under loppet av två månader. Jag blev också väldigt besviken på en vän och en brytning var ett faktum. Brytningen det ledde i och för sig till mycket annat positivt jag fått uppleva under året så det fanns ju helt klart en mening med den även om det var tungt när det hände. Vi båda behövde troligen utvecklas på lite olika sätt. I nuläget har vi jobbat oss tillbaka till en vänskap igen.

Brytningen med min vän ledde till att jag firade semester på Norra Cypern under våren, där jag hade en omtumlande och personlighets utvecklande vistelse med både positiva och mindre positiva upplevelser. Jag skulle ”bara vila” men en mängd nya människor kom in i mitt liv som i sin tur så småningom ledde mig fram till insikter om mig själv och andra människor. Ytterligare en brytning med en vän, smärtsamt men nödvändigt. Den vänskapen gör nu sina trevande försök att återskapas igen. Det positiva var att de nya människorna ledde mig till nätverket Global Woman Club.


Detta ledde mig sedan vidare att jag skrev ett kapitel i boken ”Transformational stories” utgiven via Global Woman Club. En kortversion av min väg från IT-chef till Medium, Transmedium och Healer. Dessutom innehåller den ytterligare 10 kapitel, skrivna av kvinnor som på ett eller annat sätt har förändrat sina liv. Jag kan varmt rekommendera boken om du behöver och vill bli inspirerad för att få ett härligt liv och leva det utifrån hur du vill ha det. Vill du köpa boken så hör av dig. Jag har några exemplar till försäljning. Boken kommer även att kunna köpas via amazon.com från januari 2019. Global Woman Club nätverket tog mig även till Amsterdam där jag gästade Global Woman Club Amsterdams frukostmöte och fick berätta om mig och min verksamhet.


Bokskrivandet och lanseringen av den gjorde även att jag fick vara ”fotomodell” för en dag med en fantastiskt duktig fotograf som fick fram det absolut bästa av mig. Så roligt! Jag kan varmt rekommendera henne. Hör av dig om du vill ha tips om en riktigt duktig fotograf. Hon har nu även börjat med workshops om hur du blir fotogenique.


Semestern på Norra Cypern innebar även att jag var med på en s k visningsresa för att titta på lägenheter för investering och/eller för eget semesterboende. Jag åkte hem med ”Nej, jag ska inte köpa någon lägenhet här, jag ska hem och flytta till Lilla Essingen”.

Jag började leta lägenhet på Lilla Essingen men efter en ”insikt från ovan”, jag kan inte säga det mer tydlig än så, det var verkligen som ”en blixt från klar himmel” så beslutade jag mig för att köpa en lägenhet på Norra Cypern och inom 14 dagar hade jag gjort det. Inget jag ångrar. Jag har fått vara i sol och värme fler än en gång i år. Jag har fått träffa otroligt många trevliga människor från olika delar av världen, en del nya vänner för livet. Jag har fått se nya härliga vyer både utomhus och inomhus. En del inomhus så annorlunda att de nästan är absurda fantasivärldar men egentligen helt fantastiska.I januari tar jag officiellt över min lägenhet och kan då även börja hyra ut den de tider jag själv inte nyttjar den. Är du intresserad av en eller kanske två veckor i sol och värme i en lägenhet för två personer (eventuellt tre, det finns en bäddsoffa) med fantastisk utsikt över havet så hör av dig.

Semestern på Norra Cypern gav mig kontakter som även gjorde att jag började engagera mig för ”att rädda jorden/få en bättre värld” genom att köpa träd och donationspaket i Afrika, detta via företaget Better Globe. Träden planteras i semi-ökning vilket förhindrar erosion. Trädplantagen ger arbete åt den inhemska befolkningen. Donationspaketen ger förutom träd även vatten, pengar till skolor för barnen och mikrolån oftast till kvinnor som startar egen verksamhet. Detta känns för mig bra att göra. Dessutom som grädde på moset får jag även del av avkastningen från träden, frukter, frön etc som kan säljas och även när träden så småningom avverkas. Totalt en avkastning på ca 15%. Vill du bidra till en bättre värld och jord så hör gärna av dig till mig så berättar jag mer. Det kommer även vara ett informationsmöte den 14 januari i min lokal på Lilla Essingen, mer information kommer. Du är varmt välkommen!


Sista delen av året bestod av mer information och lärande om fastigheter på Norra Cypern. Även mer om ekonomi och passiva inkomster genom eventet ”Millionaire Mind Intensive”. En verkligen intensiv och givande helg med många aha-upplevelser och hur det är möjligt att lägga upp och styra upp sin ekonomi på lite annorlunda sätt, något jag ska göra inför 2019. Det ska bli intressant att se resultatet av det. Eventet var i Malmö och efter det tog jag tåget över till Danmark och hälsade på mina ”nästan släktingar”, min gudmors barn och deras familjer. Länge sedan vi sågs så det var verkligen roligt. Jag åkte för första gången förarlöst ”pendeltåg”, en lite häftig upplevelse. Danmark och Köpenhamn kommer för alltid finnas i mitt hjärta.


Under året har jag rest väldigt mycket och det har hänt mig mycket på relativt kort tid. Jag såg därför fram emot november-december månad då jag inte hade något inbokat utöver ”vanligt jobb” men universum ville annorlunda. Kyl o frys behövde bytas ut och det blev en utdragen historia med många besök på Elgiganten. Mätningar på millimeter nivå och diskussioner och återköp som inte gick att göra för systemet inte släppte ordern, nya köp som inte kunde göras innan men till slut så stod den där, den nya kylen/frysen. Nu behöver jag ”bara” köpa ett nytt överskåp men jag ska väl ha något att göra 2019 också 😊

Jag fyllde även 60 år. Kändes i början av året konstigt och inte särskilt bra, jag hade svår att vänja mig med talet 60 men när födelsedagen kom i december så kändes det helt ok. Jag fick en härlig eftermiddag och kväll men några vänner. Lite roligt var det att middagen var på Restaurang Cypern i Stockholm. Cypern har ju fått en stor plats i mitt hjärta under året.


Någonstans på vägen har jag även hunnit bilda aktiebolag. Jag ska flytta över min verksamhet från enskild firma till aktiebolaget ”EESS Education & Consulting AB”. Seven Stars kommer vara kvar som namn utåt (EESS står för Elisabeth Edborg Seven Stars) så egentligen inte någon stor ändring för dig som kund eller elev mer ändringar formellt för mig, men lite roligt är det att det äntligen blivit gjort.

Så nu är det bara några få timmar kvar av 2018. Jag är på Norra Cypern i min lägenhet. Jag har firat jul här, en annorlunda julafton med 18 grader och sol. Nu senaste dagarna har vädret varit sämre med regn, blåst och svalare temperaturer. För mig gjorde det inte så mycket då jag fick besök av någon typ av virus med feber och magont och blev liggande nerbäddad med min iPad i knät tittandes på filmer och serier och vilade. Det som dock värmer är att min vistelse här fortsätter på liknande sätt som tidigare med många nya människor att träffa och lära känna. Det är en av de härliga sakerna här på Norra Cypern. Vi som köpt lägenhet här öppnar upp för varandra och umgås oavsett om vi setts tidigare eller inte. Någon känner någon som känner någon och helt plötsligt är vi många. Ikväll kommer vi vara ca 14 personer som firar nyårsafton tillsammans. Jag tror jag känner tre av dem sedan tidigare. Det är så berikande med alla nya människor!


Så 2019 vad kommer det bli av det året…. Ja det får jag beskriva om 1 år… Jag har beslutat om mina prioriteringar om vad jag vill ha in i mitt liv, göra och åstadkomma under 2019. Det ska bli intressant att se hur jag kommer att kunna genomföra dem. Jag såg en rolig sak på Facebook för ett tag sedan, citatet var ”Hur får man Gud att skratta? Man berättar att man har egna planer”. Det kan nog ligga något i det, så vem vet vad som kommer att hända 2019? Jag kunde inte i min vildaste fantasi i början av 2018 tänka mig att jag skulle fira jul och nyår på Norra Cypern i min lägenhet……allt kan hända och allt är möjligt och allt kanske vi inte behöver ha koll på utan bara vara mer öppna för att följa flödet i våra liv och lyssna på Universum ihop med våra egna planer.

Jag önskar dig ett riktigt Gott Slut och ett GOTT NYTT ÅR!