Vad gör man när man är mitt i klivet från det gamla till det nya? Jag har upptäckt att jag är precis i klivet just nu. Jag har även upptäckt hur svårt det är att ta klivet och verkligen fortsätta med det nya som kommit in i mitt liv.

Det har hänt mig så mycket saker under de senaste dryga halvåret och det har gått med en farlig fart, nästan som att vara i en virvelvind eller som jag sagt till några av mina vänner ”Det är som om att vara i en torktumlare”. Ibland har jag t om haft svårt att hänga med. Jag trodde jag hade full koll på detta att förändras och var på det klara med att ”Absolut, nu ska här bli nya saker i mitt liv och som kan komplettera min nuvarande verksamhet”.

Jag har kunnat följa mitt flöde med nya saker utan att egentligen behöva tänka eller agera så mycket för att föra dem framåt. Det var ett antal saker som mer eller mindre lades framför mina fötter och jag tog tillfället att säga Ja till dem. Lägenhet på Norra Cypern, hålla kurs på Norra Cypern, Global Woman Club-nätverket, skriva bok och nya människor som kommit in i mitt liv. Så helt plötsligt vara alla konkreta nya saker som trillat in i mitt liv på sitt sätt slut. Vardagen var här igen. Så vad gör jag nu?

Någonstans så vet jag och känner åt vilket håll jag ska gå. Självklart att jag ska gå vidare med det som jag redan har påbörjat, saker på Norra Cypern, Global Woman Club och inte minst skriva klart min egna bok. Även andra saker som att köpa och kanske sälja träd i Afrika, kanske sälja hälsoprodukter för Zinzino, varför inte ta upp hudvårdsprodukter för Mary Kay och vem vet, jag kanske börjar sälja lägenheter på Norra Cypern. Mycket nytt är på väg in och jag trodde det bara var att fortsätta ”hänga med” MEN så upptäcker jag att virvelvinden mojnat. Jag upplever det som att ”tillvaron står still”. Jag blir inte längre förd framåt.

Tillvaron blev lite skrämmande. Törs jag ta de nya stegen? Vad kommer de ge mig? Kommer det att ge mig något? Så lätt det vore att enbart vara kvar i det nuvarande, det som är bekvämt och det jag är van vid tänkte jag samtidigt som jag någonstans visste att jag inte skulle känna mig särskilt nöjd med mig själv om jag ”bara var kvar” och inte tog steget framåt.

Något hände som gjorde det extra tydligt. Jag fick nyligen ett erbjudande som jag för ca 1 år sedan hade blivit oerhört glad och smickrad över och förmodligen sagt JA till. Nu upptäckte jag att det kändes lite ”gammalt”. Jag var på väg någon annanstans men skulle jag ”lämna” det gamla eller borde jag vara kvar även i det. Det var ett evenemang som är känt inom min branch och arrangeras av en känd andlig tidning. Jag beslutade mig för att tacka Nej. Samtidigt direkt efter att jag tackat nej så fick jag nästan ångest ”Vad hade jag gjort?” Jag missade ett ypperligt tillfälle för marknadsföring av min verksamhet. Efter ett tag släppte det dock och jag gick in i de nya sakernas energi som känns så roliga.Kanske beslutet till en viss del även grundades sig på att jag lätt blir sjösjuk på den typen av båtar 🙂

Så nu står jag här fortfarande mitt i klivet och inser att jag nu behöver ta ett aktivt beslut att gå vidare på den nya vägen utan att egentligen veta riktigt vart den kommer att leda mig. Jag får göra som jag gjorde vid min förra stora livsförändring för åtta år sedan, när jag slutade på IBM och började arbeta heltid som medium och healer, att ta steget och ha tillit till att det är det rätta och att allt ska ordna sig. Självklar innebär det även en hel del arbete att få saker och ting att ordna sig.

Så som svar på min fråga som jag började med ”Vad gör man när man är mitt i klivet från det gamla till det nya? ” skulle jag säga. ”Våga släppa det som känns gammalt”. Ha tillit till ”När en dörr stängs öppnas nya fönster” eller vad man nu brukar säga. Fundera på vad som känns roligt och givande att göra och börja agera.

För mig innebär det att jag nu kommer att agera med att boka en ny resa, den här gången till Amsterdam med Globen Woman Club. Vidga mitt nätverk, marknadsföra boken och min egna verksamhet samtidigt som jag kan hjälpa kvinnor att utvecklas vidare i sina liv. Efter det får jag tänka till om alla övriga nya saker som kan tänkas vara på väg in i mitt liv och min verksamhet. Göra en typ av handlingsplan. Låter kanske lite tråkigt men jag tänker ”Så roligt det blir när jag fått på plats allt det nya i en bra mix med min nuvarande verksamhet”.

STÅR DU MITT I KLIVET? TA STEGET!

Trevlig helg!