Hej!

Det blev tyvärr inget bloggande förra veckan. Jag hade fullt upp med bl a en fotografering och en hel del andra förberedelser inför boklanseringen som är nu på lördag. Jag har ju tidigare nämnt att jag skrivit ett kapitel i boken ”Transformational stories” utgiven av Global Woman Club. I mitt kapitel har jag skrivit en kortversion om mitt liv och hur jag efter ca 30 år inom IT branschen blev egen företagare som Medium, Transmedium och Healer. Även lite om vad som står på tur i mitt liv nu och lite tips och råd om hur jag överkom en hel del hinder och rädslor för att komma dit jag är idag.

I mitt kapitlet skulle jag dessutom beskriva vad jag anser framgång i livet är för mig. Jag fick fundera ett bra tag. Jag ser mig ju som att jag har blivit föst och slussad in i mitt nya yrke. Det var ju inget jag någonsin hade drömt om att göra. Jag som var den ordningsamma, seriösa, analytiska och logiskt tänkande personen, IT chef och projektledare. Skulle jag arbeta som Medium och Healer i en bransch som inte alla ser med positiva ögon på? Ja som ni vet så blev det så och jag gör det ”jag ska” som jag känner det. Jag menar jag följer ”min plan” den jag skrivit innan jag valde att leva här på jorden igen. Så jag hade svårt att tänka i termen om framgång, jag gör ju bara det jag ska göra var min känsla.

I mitt funderande om vad framgång är kom jag ihåg vad en av mina guider väldigt ofta vill ha framfört till mina kunder, elever och alla andra också. Det är att ”Du ska ha kul i livet!” Så efter lite tänkande kom jag fram till att framgång för mig var att ha ett liv som jag tycker känns roligt, ger mig energi, innehåller positiva saker och människor jag trivs med att umgås med. Självklart också att min verksamhet ska gå bra men jag älskar ju mitt jobb så det passar ju in väldigt bra i detta tänk. Jag kallade det mitt ”Happy Life”.

En dag ur mitt ”Happy Life”. Jag agerade ”fotomodell” 🙂 Det var verkligen kul! Foto: Marie-Therese Karlberg, Shayfoto.

Så hur får man då sitt ”Happy life”?

Självklart är det olika för varje människa, vad är just ditt ”Happy Life”. Olika personer önskar och vill ha olika saker i sitt liv, vi är alla också på olika ställen i våra liv och ”Happy Life” kan vara olika och förändras under ett helt liv.

Här är några av mina funderingar på vad man kan göra för att få sitt ”Happy Life”:

1
Först och främst fundera på, vad du vill ha i ditt liv som gör att du tycker du lever ett rolig och innehållsrikt liv. Vad gör dig lycklig? Har du det i ditt liv idag? Vad behöver du göra för att få in mer lycka och positiv energi i ditt liv (om du nu inte redan skulle ha det). Mitt tips är att tänka och drömma stort. Skriv ner, gör en visionboard eller liknande. Lev med dina önskningar och drömmar varje dag.Ta beslut utifrån dina önskningar och drömmar.

Ta ett vitt papper och skriv ner allt du tycker skulle vara roligt att göra och det som du tycker skulle vara roligt att ha i ditt liv. Ställ också frågan ”Har jag detta i mitt liv?” Om inte ”Hur tar jag mig dit?” Gör en handlingsplan – vilka steg behöver du ta för att nå ditt mål till ditt ”Happy life”? Det går sällan att ändra sitt liv från en dag till en annan man får ta en dag i taget, då är det bra att ha en plan att titta på lite då och då.

2
Ha positiva människor omkring dig, människor du tycker om och trivs med. Fundera över de personer du inte känner ger dig något eller som kanske till och med irriterar dig. Vill du ha kvar dem i ditt liv? Kanske du kan prata med dem och berätta hur du upplever det, det kan bli bättre, ge det en chans att utvecklas men om det inte går kanske det är dags att lämna dessa personer.

3
Tacksamhet. Att känna tacksamhet och att göra tacksamhets övningar är fenomenalt bra att göra. Det drar till sig så mycket bra saker i ens liv. Att vara tacksam kan vara allt från att vara tacksam över att ”Jag överlevde dagen” till ”Jippi nu har jag mitt Happy life”. Du har den ekonomi du vill ha, de vänner, det jobb, den bostad, de relationer du önskar, du fick ett leende av någon idag, du gav ett leende till någon annan person, du tog tag i något du skjutit framför dig, du skrattade hjärtligt, du hade möjlighet att ta sovmorgon etc. Det finns massor att vara tacksam över även om vi inte alltid tror det. När livet är som mest jobbigt kan det vara svårt att se det man är tacksam över men försök, det brukar alltid finnas något lite att vara tacksam över.

4
Att fokusera på positiva tankar. Att t ex varje kväll skriva ner 3-5 saker som har varit positiva under dagen. Det gör att du somnar med en positiv känsla till kropp o själ och inte med mindre ångest över de saker du inte hunnit med eller saker du tycker du gjort fel under dagen. Börja fokusera på de positiva sakerna som hänt dig. Du kommer vakna och må betydligt bättre än om du somnade med tankar om vad du inte hann eller gjorde. Dessa tankar leder ju oftast fram till att du känner dig ”dålig” och det är ingen bra energi att somna i, bättre den att du har gjort något bra.

5
Ha lagom med saker på din Göra-lista. Många av oss har säkert en göra-lista av något slag, nedskriven eller i huvudet. Många har även svårt att säga nej och då blir Göra-listan bara längre och längre och allt ska göras inom samma tidsram. Här gäller det att börja säga Nej eller ”Ok jag kan göra det inom utsatt tid men då hinner jag inte med något annat”. Att faktiskt plocka bort något innan du tar in något mer som ska göras inom samma tid. Eller helt enkelt säga NEJ det går inte.

6
Återhämtning. Sova och vila är viktigt. Kroppen återhämtar sig under natten och det är då du kan fylla på med ny energi. Även att bara sitta och ta det lugnt, läsa en tidning etc. Jag möter så många kunder som inte har ro att sitta ner ett tag för att få lite återhämtning, de känner de alltid måste GÖRA något. Då säger jag vilket är sant ”Att vila och ta det lugnt är också en aktivitet” som sagt återhämtning är viktigt.

Jag hoppas dessa funderingar kan inspirera dig till att skapa dig ditt ”Happy Life”!

Imorgon är det äntligen lansering av boken ”Transformational stories”. Det ska bli spännande, ett nytt kapitel i mitt liv tar en början, att vara författare och att exponeras globalt. Kanske det är stora ord att säga att jag är författare efter att ha skrivit ett kapitel i en bok men det är ändå en början. Kanske vi ses imorgon kväll. Venue81, Drottninggatan 81, kl 18.30-20.30, du är varmt välkommen!

Trevlig helg!