Många av mina kunder som kommer på vägledning har väldigt bråttom fram här i livet. Många rusar fram och tar nya beslut och gör nya saker hela tiden utan att ibland stanna upp. Tid för reflektion och tid för återhämtning verkar det inte finnas tid till eller inte en sen gång tankar om att det vore en bra sak att göra.

Jag får därför ofta ge rådet att STANNA UPP och titta i BACKSPEGELN. Vad har egentligen hänt? Vad har du åstadkommit? Det är så lätt att vi enbart susar framåt och när en sak eller projekt är avslutat så hoppar vi på nästa utan att egentligen reflektera mer på vad vi gjort än att det är färdigt. Att fokusera på nuet och framåt är i och för sig bra, vi ska ju inte fastna i det förgångna men att se det förgångna som en läroplats och bevis för att du tagit dig förbi hinder och gjort bra saker, det är inte fel. Fram för allt är detta viktigt när du hamnar i en period eller situation när du känner dig mindre värd.

Många drivs också av att se allt som inte blev gjort och får dåligt samvete för det och glömmer bort det som verkligen har blivit gjort. Det gör vi alla. Även jag gör det till och från. Oftast när jag inte hunnit göra det som jag har tänkt att göra. Jag är t ex i en sådan sits just nu. Jag har ett par saker jag verkligen behöver göra men så dyker det upp annat som behöver prioriteras eller så väljer jag det för de är roligare att göra. Efter det blir jag missnöjd och känner mig lite sämre för att jag inte hann det jag hade tänkt. Jag borde självklart tänka istället på att ok jag hann inte ”detta” men jag har gjort ”det där” istället, något som också behövdes. Att fokusera på det som verkligen har blivit gjort ger positiv energi vilket fokus på sådant som inte blivit gjort inte gör.

Att stanna upp och tänka till om vart livet har tagit en och vad du har varit med om kan också höja självkänslan och självförtroendet. Att fundera över vad har hänt de senaste 3, 5, 10 åren, sedan barndomen, sedan giftermålet, sedan skilsmässan, sedan jag gick min utbildning etc. Det finns så många olika punkter i livet att sätta i relation till nuet och se vad du har åstadkommit. Ibland kanske du inte tycker att du har gjort så mycket men då kanske du hade behov av vila och återhämtning istället.

Själv har jag några olika tidpunkter att tänka på och ställa i relation till idag.

20 år sedan
Jag var gift, bodde i hus, hade bonusfamilj, jobbade på Skandia IT som projektledare, jobbade väldigt mycket och var som folk är mest, trodde på spådamer men inte på medium eller healing.

15 år sedan
Jag hade skilt mig, flyttat till en lägenhet, jobbade på IBM som chef, hade börjat med mycket personlig utveckling om vad jag var styrd av sedan tidigare, vilka beteenden hade jag, var ute och roade mig med vänner

10 år sedan
Jag bodde i min lägenhet, jobbade på IBM men var mycket sjukskriven pga olika omständigheter omkring mig, både sjukdom, bilolyckor och flera dödsfall omkring mig, börjat tro på medialitet och healing, utbildat mig till healer och var mitt i utbildningen till medium, en helt ny värld hade öppnat sig för mig två år tidigare. Gjorde djupdykningar via meditation och metoden Resan för att förstå mig själv bättre

5 år sedan
Jag var egen företagare som medium och healer. Drev både mitt företag Seven Stars och under hösten tog jag över lokalen jag hyrde in mig i och Seven Stars Center startades. Jobbade även som Transmedium. Mycket jobb och fokus på mitt företag.

3 år sedan
Utbildade mig till Atlantean healer som ledde fram till Atlantisk Regressions Healing som blev både en tjänst och utbildning i min verksamhet. Fortfarande mycket fokus på min verksamhet.

1 år sedan
Nyopererad efter en hjärtoperation. Början till ändring av mitt liv för att få mer egen tid.

1 månad
Mitt uppe i förändringsarbete för att verkligen få mer egen tid och en bättre balans mellan arbete och egen tid.

Ja som ni ser, det har hänt mig en hel del senaste 20 åren.

VAD HAR HÄNT DIG?
VAD HAR DU ÅSTADKOMMIT?

Nu menar jag inte att du ska känna någon press på att du måste ha åstadkommit något stort men för de flesta så har det nog hänt en hel del som går att vara stolt över. Uppfostrat barn, bytt arbete till ett roligare, tagit dig tid att vila efter en jobbig period i ditt liv, ändrat om tankegångar, ägnat mer tid åt dig själv, varit någon behjälplig som hade det svårt, stöttat föräldrar som blivit äldre och behöver hjälp, drivit ditt arbete framåt och stöttat kollegor, startat eget, sett mer positivt på dig själv. Ja listan kan göras lång…..

Det viktiga är nog att ta sig tiden att titta lite bakåt och se allt BRA som blivit gjort!