Livet är en ständig förändring med både små och stora skiftningar. En del av oss behöver ha lugn och ro och har svårt för förändringar medan andra till och med välkomnar förändringarna.

Mycket kan hända i en människas liv. Förändringar sker hela tiden. Vi föds, vi växer upp, vi utbildar oss, kanske byter utbildningsväg under tiden, väljer ett arbete som vi längre fram byter inom samma bransch eller till en annan, någon blir av med sitt jobb, vi gifter oss, skiljer oss, skaffar barn, väljer en ny partner, blir sjuka, någon dör, vi flyttar och byter bostad, vi hittar en ny rolig hobby etc etc. Livet består av så många förändringar.

Det är inte alltid lätt att förhålla sig till alla förändringar. En del förändringar kan vi välja själva medan en del ”bara händer” och ”vi råkar ut för dem”. När förändringar ”bara händer” kan det vara svårare. Jag hade en period under 4-5 år när det var mycket som ”bara hände” i mitt liv. Jag blev sjuk i omgångar, en väninnan gick bort, min pappa gick bort, jag blev sjuk igen, jag utsattes för kortbedrägeri, vattenskador i mitt hem och mycket annat. Då var det inte lätt att hänga med i alla förändringar. Till slut var jag rejält trött på dessa och undrade ”vad var meningen med allt detta”. Idag kan jag kanske förstå lite mer varför allt hände. Dels behövde jag all den erfarenheten för att kunna hjälpa andra idag som medium och healer och dels var det nog också för att förbereda mig på alla ytterligare förändringar jag råkat ut för som egen företagare. I den världen tycker jag det händer nya saker för mig att förhålla mig till hela tiden. Då gäller det för mig att inte bli så upprörd varje gång något oförutsett inträffar utan försöka vara lite mer följsam och ändra tankesättet utifrån de nya förutsättningarna som har uppkommit.

Jag har sedan 80-talet haft inställningen att vi lever här på jorden för att lära oss saker och att ”allt har en mening”. Detta har hjälpt mig mycket i att kunna hantera alla förändringar som varit i mitt liv på så bra sätt som möjligt. Med det vill jag inte säga att jag inte har blivit berörd och jag har även tyckt att de varit hemskt jobbigt och stundtals tänkt ”ska det aldrig ta slut”.

Oavsett förändring skulle jag nog säga att det oftast är att ”bara hänga med” och försöka hantera förändringarna på bästa möjliga sätt även de som vi inte själv kan styra över. Det är många gånger jobbigt men också oftast mycket lärorikt. Vi förändras och utvecklas som personer av varje sak som händer oss i våra liv. Många gånger kanske vi inte tänker på hur mycket förändringar vi har varit med om och hur de egentligen har påverkat oss, många gånger på ett positivt sätt även om vi inte från början trodde att resultatet skulle bli det.

Dagens bloggämne kom till med anledning av Harmoni-Expo som är i Solnahallen i helgen. Jag började tänka och reflektera över hur mycket som hänt mig sedan jag första gången var med på mässan och då som besökare. Jag gick omkring bland alla utställare. På något sätt gick jag nog på intuition om vad jag skulle prova på för behandlingar eller vilken ”spådam” jag skulle välja att få en vägledning av. Jag hade i det läget ännu inte förstått jag var medial så detta att följa min intuition gick nog väldigt mycket på intuition smiley och inte så mycket att jag tänkte aktivt att jag skulle följa min maggropskänsla i mina val. Jag hittade alltid något jag ville prova på eller några böcker i personlig utveckling jag ville köpa. Även om jag hittade en del saker som jag tyckte var spännande och intressant så var det också mycket jag tyckte var flummigt och krims krams. Det var inte allt jag kunde ta till mig av det som fanns på mässan.

Vid någon av de första besöken på mässan provade jag på iris diagnostik och chakrabalansering med pendel. Det kändes lite flummigt men personen som utförde det sa ju faktisk en hel del saker om mig som stämde. Jag gjorde aurafotograferingar och fick de tolkade, även där kom det fram saker om mig som jag kunde känna igen. Kanske det inte var så flummigt trots allt? Fast medium som sa sig ha kontakt med någon som gått bort, det hade jag svårt för. Jag var hos ett medium på mässan vid ett tillfälle och då tyckte jag inte någonting stämde av det hon sa. Där någonstans gick min gräns. Spådamer Ja men Medium Nej. Sedan kan jag ju i dagens läge fundera på om inte Spådamerna var mediala (?). Healing funderade jag nog inte ens på, det var alldeles för flummigt. Någon typ av läkande energi, nej det var för konstigt för mig då. Idag älskar jag att själv ge healingbehandlingar och se hur gott healingenergin kan göra för mina kunder. Jag tycker även mycket om att själv förmedla kontakt från personer som gått bort och se mina kunder bli rörda och berörda av det jag kan förmedla ifrån personen från andra sidan.

Mycket kan förändras i våra liv. Alla förändringar behöver inte vara så stora eller radikala som min blev. Förändringar finns på så många olika sätt.

Hur förhåller du dig till förändringarna i ditt liv?

Vilka lärdomar har dina förändringar gett dig?

Ha en trevlig helg!
Kanske ses vi på Harmoni-Expo?
Du är varmt välkommen!